ПРОИЗВОДИТЕЛ НА МЕБЕЛИ ОТ 25 ГОДИНИ

Блог

КАК ДА СЪЗДАДЕМ ИЛЮЗИЯ ЗА ПО-ГОЛЯМО ПРОСТРАНСТВО В МАЛКИ ПОМЕЩЕНИЯ

30.07.2019

В тази статия ще ви запознаем с няколко лесни трика, които ще ви помогнат да създадете една просторна и уютна обстановка в жилище с малко пространство! С подходящите цветове, изчистени форми и акцентиране върху някои детайли, всяко едно помещение в дома ви би изглеждало много по-голямо и просторно.

Цветовете в помещението
Визията на една стая зависи до голяма степен от цвета на стените и тавана - изборът на цветова гама е отправната точка при изграждането на интериора. По-малките жилища се нуждаят от светлина, така светлите изчистени нюанси ще създадат илюзията за пространство! Ако желаете малката стая да изглежда голяма, избягвайте тъмни цветове, както и прекалено ярки и фигурални украси по стените. Пастелните тонове и изчистените цветове създават чувство за хармония, успокояват съзнанието и създават допълнително усещане за простор. Има различни варианти с които бихте могли да създадете тази илюзия без значение дали става въпрос за боя или тапети. Един от тях е да изберете една от стените, която ще се явява като акцент в помещението. Тя трябва да е оцветена в една идея по-тъмен тон. Останалите три стени е добре да са в светлата гама, разбира се в цвят, който се съчетава иделано с цвета на по-тъмната стена. За светлите стени можете да изберете тапети с по-малко орнаменти или специална боя, която отразява повече светлина, което ще създаде уют и със сигурност ще уголеми оптически помещението. Още един важен момент - ако жилището ви е по-ниско е добре стените да имат вертикални ивици в контрастен цвят, така помещението би изглеждало по-високо. За целта можете да използвате готов тапет. Тавана винаги изглежда по-добре в светлата гама. Другият вариант е цялото помещение да е в един основен цвят. Добре е да изберете цвят, който не е твърде ярък, а точно обратното - тонове, които създават чувство за спокойствие и хармония. Горепосоченият ефект ще се подсили ако изберете същата цветова гама и за мебелите си, защото когато стаята е в един основен цвят, всичко в нея се слива плавно и създава чувство за пространство. Но разбира се не може абсолютно всичко да е в един единствен цвят ...би изглеждало безлично. Тук идва ролята на акцентирането върху детайли. Декорацията и аксесоарите които избирате трябва да са в цветове контрастиращи на основния. Тук можете да развиете въображението си и да поиграете с цветовете. Смело можете да прибавите една цветна ваза във всекидневната, пъстри завивки в спалнята или по-ярък цвят покривка в кухнята.

Светлината
Светлината е ключов фактор когато говорим за пространство. Осигурете възможно най-голям достъп на естествена светлина в дома си, естествена, защото тя е най-добрият вариант що се отнася до влиянието и върху нас самите. Като цяло светлината, без значение дали е естествена или не, спомага за визуалното уголемяване на помещенията. Така например, освен основното осветление в помещението, може да се използва и допълнително като стъклени рафтове с LED осветление, които придават уют и през нощта.

Ефекта на огледалото
Един от най-силните ефекти за уголемяване на пространството! В декорацията на всеки дом, задължителен аксесоар е огледалото! Поставяме огледала в антрето, в банята, в спалнята и по-рядко във всекидневната и кухнята. Броят, формата и разположението на огледалата в дома се определя от вкуса на домакина. В повечето случаи използването на огледала помага за разширяване на пространството в жилището, този трик се използва положително в интериора на по-малките помещения. Въпреки това, при неправилно използване на този акцент може да се постигне обратен ефект. Така например, ако използвате много тъмни тонове в комбинация с огледала в малка стая, ще създадете една тясна, мрачна атмосфера. Поради тази причина е препоръчително поствянето на огледала в стаи с неутрални светли цветове, това ще създаде илюзия за още един прозорец, повече светлина и визуално ще увеличи пространството вместо да го затвори. Друга наистина добра идея е използването на цяла огледална стена от пода до тавана. Тук има един много важен момент. Разположението на тази стена трябва да е съобразено с разположението на останалите мебели в стаята, по този начин присъствието на огледалната повъргхност няма да наруши целостта на интериора, а напротив - стаята ще изглежда по-просторна и елегантна. Ако все пак сте любители на нестандартните неща, спокойно можете да заложите на абстрактни или геометрични форми. По този начин ще се радвате не само на до тук споменатите ефекти, но и на един различен изпъкващ акцент в интериора.

Практично обзавеждане
Всеки се стреми към спретнат и уютен интериор. Важен за по-малките помещения е изборът на практични мебели с изчистени форми и не на последно място - цветово съобразени с цялостната визия на интериора. Също така може да изберете сгъваеми мебели, като: холови и кухненски ъгли, дивани, маси и т.н. Това ще ви позволи освобождаването на допълнително пространство когато пожелаете. Много от нас ценят изкуството и поставят различни картини в дома си. Нашият съвет е: Ако пространството на жилището е малко, заложете на по-големите и по-малко на брой картини. Същото важи и за всякакъв вид предмети, сувенири, статуетки и др. Големият брой малки картини или предмети създава чувство за липса на каквото и да било свободно пространство.

Ние от мебели СОЛВЕНТ ти предлагаме разнообразие от модели обзавеждане за дома и офиса изцяло съобразени с нашите разбирания за естетика! Цветовите комбинации с които разполагаме са само част от многобройната гама цветове които предлагаме! Направи своят избор с мебели СОЛВЕНТ - Качествени мебели създадени за вас!


Последно разгледани

Фирмен магазин

гр. Русе, ул. "Константин Димчев" 1, тел.: 0895 547 489


© 2024 „СОЛВЕНТ“ ЕООД   Всички права запазени!     Web Design & SEO by Zashev