ПРОИЗВОДИТЕЛ НА МЕБЕЛИ ОТ 25 ГОДИНИ

Блог

Какво всъщност представляват ПДЧ плоскостите и защо е по-изгодно да изберем ПДЧ с дебелина 18мм

16.10.2019

Всеки от нас се стреми да създаде една приятна атмосфера в своят дом. При избирането на мебели за дома или офиса, всички ние обръщаме внимание на първо място на дизайна на изделията. Някои предпочитат обзавеждане с подредени изчистени форми, други залагат на нестандартните разчупени форми. На второ място се гледат цветовете, кое как ще пасне така, че да е в тон с цялостната визия на помещението ...всичко това е въпрос на вкус, но има нещо много важно на което трябва да наблегнем при избора на подходящо обзавеждане и това нещо е качеството на нашите мебели!

Както всички знаем, цената на мебелите се определя именно от избора на материал. Ламинираните плоскости са най-разпространените материали в мебелното производство,  поради факта, че са много устойчиви на износване, лесно се почистват и в същото време разнообразието от цветове е много голямо. Тези плоскости са основно два вида: ПДЧ плоскости и МДФ плоскости, макар за по-голямата част от хората да представляват едно и също.

В тази статия ще се запознаем с ПДЧ плоскостите. Какво точно представляват те?

ПДЧ е съкратено от Плоча от Дървесни Частици. Материалът е патентован в средата на 30-те години на ХХ в. Основните суровини за производството на ПДЧ са смлени дървесни отпадъци, пресовани и слепени със специални смоли. Плочите от дървесни частици се състоят от дълги трески, чието направление в повърхностния слой е успоредно на повърхнината на плочата и перпендикулярно в нейната сърцевина. Ето защо тяхната издържливост на огъване в надлъжната посока е по-голямо, отколкото в напречната. След шлайфане и лакиране, те намират приложение в мебелното производство. Най-често употребяваните плочи от дървесни частици са трислойните. Средният им слой се състои от по-груби частици, а двата по-тънки повърхностни слоя - от по-фини и плътно пресовани частици. Последните два слоя са с по-голяма плътност, с цел по-голямата издържливост на механични въздействия.

В мебелният бранш, най-често се използват ламинирани ПДЧ /меламинови плоскости/ заради по-естетическия си вид. Ламинатът се залепя върху ПДЧ при висока температура. Той представлява хартия, която е напоена с меламинова смола. Тази смола може да бъде обработена допълнително - механично /посредством полиране и натиск/, така, че да се получат допълнителни повърхностни ефекти. Основните видове повърхностно обработване на меламиновите плоскости са следните: гладко, шагре, фрезе и гланц.

Предимства на ПДЧ плоскостите:

- Устойчивост на износване

- Лесни за обработка

- Изключително голямото разнообразие от цветове и декори!

- НИСКА ЦЕНА! ПДЧ плоскостите са най-популярният материл за мебели от икономичен ценови клас.

Характеристиките на ПДЧ плоскостите зависят основно от плътността на материала и дебелината на  плочата.  Предлагат се плоскости с много малка, средна и висока плътност. Плочите са най-различни, като най-подходящите при избора на мебели са тези с дебелина 18мм и 25мм. На пазара масово се предлагат плочи с дебелина 16мм или по-малка. При направата им е използван по-тънък слой дървесни частици и по-малко смола. Горният завършващ слой ламинат който предпазва плочата от надраскване и намокряне, в този случай е по-тънък, поради по-малкото количество използвана смола за запечатването му. Това е и причината за по-ниската цена на мебелите произведени от  ПДЧ плоскости с дебелина 16мм.

И в крайна сметка, целта ни е да изберем мебели, които освен да изглеждат добре, трябва и възможно най-дълго да ни служат без да се повредят нали? Затова не бива да подценяваме качеството при избора на мебели!
Ние от мебели СОЛВЕНТ не правим компромис със качеството на нашите мебели! Предлагаме ви разнообразие от модели обзавеждане за дома и офиса, произведени  само и единствено от ПДЧ с дебелина 18мм! Мебели СОЛВЕНТ - Качествени мебели създадени за вас!


Последно разгледани

Фирмен магазин

гр. Русе, ул. "Константин Димчев" 1, тел.: 0895 547 489


© 2024 „СОЛВЕНТ“ ЕООД   Всички права запазени!     Web Design & SEO by Zashev